PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Landskrona just nu

Trots sommarvärmen försöker jag följa debatterna på Planket och störs av den överlägsna ton som präglar många av yrkespolitikernas debattinlägg när de verkar känna sig tvingade att gå i svaromål på sina uppdragsgivares synpunkter. Tydligt har det varit i inlägg på Pontus Erikssons texter.

En annan vald maktperson är Jan Allan Beer som gör ett osympatiskt angrepp på en tydligen färsk medlem i Omsorgsnämnden vid namn Henrik Ingelström. Efter att ha svalkat huvudet, vilat en stund på sängen så slog det mig, vad är det egentligen för fel på Jan Allan Beer som ordförande i nämnden inte kan driva verksamhet på samma och till och med på ett bättre sätt än privat intressen. Se hans inlägg på Planket den 26 maj i år. Här kan det ju naturligtvis även handla om ideologiskt snedtändning. Eller har vi valt alldeles fel person för uppdraget?
Är det så, måste vi se till att korrigera i september.

Lite störande är också de ”en tredjedels kommunalråden” som gärna titulerar sig kommunalråd bland annat när de undertecknar sin publika texter. Personligen kan jag inte frigöra mig från att det här har drag av muta för följsamhet. Som i och för sig kan ha betydelse för oss nu och på sikt som skattebetalare. Så låt oss hoppas på att någonstans bland ”tredjedelarna” finns det någon med ett gott omdöme och som i framtiden kommer att underteckna sina alster med ”1/3 dels Kommunalråd”.

Till sist var rädda om torget som på mig verkar var det enda som i centrum påminner om genuint mänskligt liv i alla fall på veckans två torgdagar. Järnvägsgatan känns som ett totalt misslyckat gågatuprojekt.

Arne Nilsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).