PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Landskrona idrottshall

Söndagen den 5 november besökte jag idrottsplatsen i Landskrona och såg den viktiga fotbollsmatchen mellan Landskrona BoIS och FK Karlskrona.
Det blev som bekant ett mycket givande besök med tanke på att BoIS kommer att spela i Superettan 2018.

Vad som inte upplevdes lika positivt var när jag på väg mot bilen efter matchen passerade Landskrona idrottshall. En idrottshall ritad av den välkände formgivaren och arkitekten Arne Jacobsen. Tveklöst är denna byggnad med egen plats i anslutning till Karlslundsmiljön av största värde att vårda och underhålla. Jag vill därtill mena, bland många intressanta byggnader i Staden från mitten 1900-tal och framöver, är just idrottshallen den byggnad som kanske tilldrar sig störst arkitektoniskt intresse. På avstånd behåller den fortfarande sin stil och karaktär och är skön att betrakta men vid närmare synintryck så lämnar det yttre underhållet en del i övrigt att önska så även angränsande markytor är i stort behov av åtgärder.

En annan detalj jag också observerade gäller den fina statyn som står placerad något på undantag intill en angränsande häck. Med tanke på att statyn också uppmärksammar gymnasten Hjördis Nordin som är Landskronas enda olympiska guldmedaljör borde en mera framträdande plats vara att föredra. Förslagsvis centralt på öppen plats, väl synlig framför byggnadens huvudentré.

Olle Pålsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).