PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Landskrona i Europa

Liberalerna går in i EU-valkampen som det mest Europavänliga partiet. För oss som bor så nära Europa, som vi gör i Landskrona, är det det bästa valet men det blir också en utmaning beträffande den framtida fysiska infrastrukturen i Landskronas omgivningar och kopplingarna till Europalandet Danmark. 

Att Torkild Strandberg (L) valt Europaspåret som en möjlighet att ta sig snabbare från Landskrona till övriga Europa är en utmaning. Ett guldägg så här i påsktider. Det blir ett s.k. chicken-race med konkurrenterna. Och miljösmart.

Det är ju något visst med tågresor på gott och ont. De kan presenteras som aprilskämt. Eller som semesterminnen. Vid ett tillfälle fick jag motorstopp på franska Rivieran i Nice. Bilen fick vila sig. Den placerades på ett biltåg till Paris. Efter några dagar i den franska huvudstaden mådde bilen utmärkt liksom jag. Vi körde runt på Champs Élysée.

På den tiden – slutet på 80-talet – så fanns i närområdet bara ett riktigt listigt och ekonomiskt försvarbart sätt att transportera sig med bil. Det var att, när ”vi” skulle bege oss till Köpenhamn på en tjänsteresa, en arbetsresa (till och från jobbet) eller en nöjesresa, sätta bilen på båten i Landskrona, Malmö eller Helsingborg och sedan köra till de aktuella platserna. Nu finns alternativet bara via Helsingborg. En ekvation för Einstein att sy ihop.

Glad påsk!
Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).