PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Landskrona firade 8 mars 2020

För tredje året i rad arrangerades ett evenemang den 8 mars i Landskrona, ett sätt att hylla och lyfta viktiga frågor på internationella kvinnodagen.
Temat detta år var ”Våld i nära relationer” och vi hade därför gästföreläsare från Malmös tjej,- och kvinnojour ATIM, författare och känd föreläsare Lou Rossling. Det var paneldebatt med ATIM, Svenska kyrkan i Landskrona samt Barnmorskestationen i Landskrona. Utöver det hade vi quiz, mingel, fika vi bjöd på och det hela avslutades med att vi gick ut för att ta den traditionella bilden av ett mänskligt klockslag från när kvinnor jobbar gratis 16.09

Det var ett välbesökt evenemang, som detta år hölls på museet och vi hoppas på att få fortsätta driva detta i många år framöver. Det är viktiga frågor som berörs och väldigt uppskattat av gästerna. Årets tema har varit extra speciellt då det är en fråga som ogärna pratas i samhället bland folk, kollegor, nära och kära. Ett ämne som många inte vet hur man ska hantera eller var man ska vända sig till. Jag är djupt tacksam över dagen och än mer tacksam över all support och hjälp från folk. En önskan vore att det kom lite fler män; säger Jelena som är projektledare för 8 mars.

Eftermiddagen avslutades med att deltagarna gick ut och formade klockslaget 16:09 som innebär att kvinnor arbetar gratis efter den tidpunkten medan män får betalt till arbetsdagens slut kl 17:00.

Arrangörer bakom evenemanget står Fredrika Bremer-förbundet i spetsen tillsammans med Medborgarskolan och Soroptimisterna, Landskrona kulturförvaltning som stöttade med lokal och en del ekonomiskt.

Med vänlig hälsning

Kerstin Christensson, Fredrika Bremer-Förbundet

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).