PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Landskrona BoIS, en tillgång för staden

Tyvärr kan man på Planket få ta del av en insändare som  uppvisar både okunnighet och “förtrödenhet”, när det gäller stadens främsta fotboll/idrotts klubb. Landskrona BoIS utgör sedan 1915 Stadens mest framstående varumärke. Jag har arbetat i Göteborg under 28 år och träffat massor av människor, som när de hör att jag är skåning undrar, varifrån? När jag då säger Landskrona så är reaktionen i nio fall av tio “Ah, Landskrona BoIS””! Det måste för oss i Staden vara oerhört värdefullt att så många människor i Sverige, kan associera Landskrona med något känt varumärke. Det är inte Öresundsvarvet, Weibulls eller något annat känt namn utan det är BoIS, som är Landskrona. Bara namnet på staden har förekommit på den mest kända trycksaken vi har, tipslappen, tack vare BoIS, som redan i den första Allsvenska 1924 tillhörde svensk elitfotboll.
När nu en företrädare för Centerpartiet tycker att ekonomisk hjälp till BoIS är av ondo och har ett ringa värde, så anser jag detta vittna om okunnighet i frågan. BoIS betydelse för Landskrona kan inte underskattas.

Björn Lind

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).