PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Landskrona är mycket bättre

När jag läste om hur landskronabor erbjöd hjälp och stöd till de som drabbats av bränderna i höghusen, då insåg jag vilken oanvänd kraft det finns hos oss vanliga löntagare och pensionärer. Skolungdomar som frivilligt hjälper isolerade pensionärer med att handla skall också omnämnas. Detta är något kommunrankningen totalt missar. Det är på denna vilja vår allas framtid måste byggas på. Fast i betydligt större omfång.

Att kommunerna som drabbades av varvskrisen för 30 år sedan inte skulle kunna erbjuda jobb till alla var något jag och många arbetskamrater på Kockums varv och även anställda på Öresundsvarvet insåg när vi demonstrerade. Kommentarer i pressen drar först nu samma slutsatser, men vad har de att komma med?

Den lösning vi erbjudits går ut på att öka konkurrensen. Samma världskonkurrens som slog ut varven. Ökad konkurrens om jobben. Starta eget.Tom vården skall utsättas för konkurrens. Vi ser nu resultaten på ålderdomshemmen. Arbetslösheten stiger igen. Konkurserna ökar.

Det jag med flera diskuterade då var i stället behovet av massiva offentliga investeringar av kommuner och regeringen för jobb till alla där de mest behövs. Det är byggsektorn som nu går bäst. Vi behöver bygga mer bostäder. Vägar repareras. Ja Landskronaborna vet bäst själva vad som behövs.

Det andra var behovet av vi själva kontrollerar produktionen genom att kräva allt hemlighetsmakeri skall upphöra i kommunen, på företagen och hos makthavarna i Stockholm. Inkomsterna där har ökat 60 procent mer än i Landskrona under dessa 30 år får vi nu veta.

Folk har inte accepterat denna utveckling stillatigande. Man har röstat bort blockpolitiken. Både här och även i USA. Men det är våra egna krav vi måste manifestera för. Det är bara det som kan ge ett bättre Landskrona och en bättre framtid i världen.

Lars (Lasse) Erlandsson 
F.d. Kockumsarbetare
Kävlingebo men född och uppvuxen i Landskrona

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).