PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Landmärken i Landskrona och blickar framåt

Citadellkliniken går i konkurs och Strandpaviljongens öde skall återigen beseglas. Jag har alltid sett Strandpaviljongen, Slottet, Citadellets koloniområde och Slottscaféet som ett enhetligt landmärke i Landskrona. Det senare har brunnit ner och många väntar på en återuppbyggnad. Gärna i stil som kolonistugorna. Och det vore inte fel med kolonier även på Tvätteprammen. Genom att göra hela detta område till ett kulturområde kan Landskronaborna ta ett helhetsgrepp över detta centrala områdes framtid.

Det gäller naturligtvis även Axeltoftas koloniområde tillsammans med Fäladen intill Öresund. Där släppte stans bönder ut sina kreatur. Min farfar var en av dem. Detta område bör som i Holland invallas och fyllas mot framtida högre havsnivåer. Så kan Axeltofta koloniområde räddas och ny mark för bostäder, industri och kommunikationer skapas. Gärna kring en tunnel-nedgång till Köpenhamn.

En sådan plan kan skapa jobb till stans arbetare och ungdomar. Den enda vägen framåt från massarbetslöshet och rivningsraseri om förnuftet och inte kapitalets framfart ska bestämma. Denna framtid kan påbörjas på nästa fullmäktigemöte genom att riva upp beslutet om rivning av Axeltoftas fritidsområde.

Lars Erlandsson 
Kävlinge

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).