PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Kulturmingel

Igår var det Kulturmingel på Landskrona Teater. Det är andra gången jag bjudits in till detta evenemang. Det är andra gången jag ser att Visfestival Landskrona inte finns med i den resumé som görs över kulturåret. Den Gyldene Freden på Landskrona teater fick heller inte ens ett hörn.

Visfestival Landskrona är ett evenemang som 2015 startade kl. 12:00-24:00 på fredagen och lika på lördagen. 22 artister uppträdde under två dagar plus att det var speciellt program för barnen. 2016  startade vi inte förrän 14:00 och var klar 22:00 såväl fredag som lördag. 14 artister uppträdde under två dagar. 2017 hade vi utökat antalet artister och slutade 23:00 båda dagarna. Artister som Mats Paulson, Pierre Ström, Jeja Sundström, Ewert Ljusberg, Kajsa-Stina Åkerström, Jack Vreeswijk, Dan Hylander, Susanne Alfvengren och många, många fler har utöver lokala stjärnor stått på scenen.

Alla tre åren har Kulturen lämnat bidrag 2015 30’, 2016 70’ och 2017 50´.

Det är märkligt att inte det får plats i ett bildspel över det gångna kulturåret. Det får mig att känna som om visor från den unika svenska visskatten som är att betrakta som kulturarv inte räknas i Landskrona. Finalen på kulturminglet var två låtar på engelska. Skäms kulturen i Landskrona för vårt språk?

Vänliga hälsningar
Birger Sölverud
Vissångare
Medlem YTF

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).