PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Kopparhögarna

Kopparhögarna lär åtminstone inte vara mindre giftiga än områdena norr om ”Exan”. Hela 1800-talet och de första 25 åren av 1900-talet var området ett militärt skjutfält. När jag (under det sena 70-talet) gick på Västervångsskolans högstadium hittade vi mängder med blykulor och granatrester inte minst på de områden som då var åkrar, norr om skolan. Där lär finnas stora mängder av fosfor och svavel också. Ändå bebyggdes Svaneholm – och områden åt det hållet.
Ingen har tagit skada av nått bly eller arsenik i Kopparhögarna, som funnits i 70-80 år eller nått sånt. Skjutbanan som låg inne på fd Hilleshögsområdet var ju bara för luftgevär.
 
Några få uppsatta personer har uppenbarligen ont av att det finns 500-600 kolonier utanför stan – och vill nu brutalt förstöra för andra. Men givetvis togs ämnet inte upp före kommunalvalet. Inte i den form nu tycks föreligga i varje fall.
 
Så fort kolonierna eventuellt skulle tas bort, kommer man köra en grävskopa fram och tillbaka några gånger, för syns skull. Sen bygger man ut ”katastrofområdet Koppargården” ändå!  (Det tycks vara samma obehagliga idéer som plågar Landskrona brevduveförening.) 
 
Så – kolonister och sympatisörer, sätt igång och mät bly och andra gifter  t.ex. runt Koriandergatan – man finner förvånansvärt ofta det man söker efter. Landskronas många kolonister måste sluta leden. Och det hårt – annars lär det sluta som det gjorde med Pilängstorget och Gullstrandskolan.  Jag vill tillägga att jag själv inte är kolonist. 
 
Pontus Eriksson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).