PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Kompensera våra föreningar som skulle ställt upp på Karnevalen

Covid-19 har tyvärr vänt upp och ner på Landskronas verksamheter och arrangemang i år. Inte minst blir det tufft för våra idrottsföreningar som varje vecka ser till så att våra ungdomar får chansen att utvecklas, träna och umgås, oavsett sport. Varje år har de föreningar som vill, chansen att tjäna extra pengar under karnevalen, en betydande summa för våra föreningar. Intresset har varit stort för denna extra inkomstförstärkning efter de senaste årens succé med karnevalen. LISA (Landskronas idrottsföreningars samorganisation) har svarat för bemanningen på tivolit, toalettbyar och cykelparkeringar. Tjänstgöringen har fördelats till LISA:s medlemmar efter gjord intresseanmälan. 20% av tivolits omsättning fördelas sedan till tjänstgörande klubbar efter gjord arbetsinsats.

Tyvärr blev årets karneval inställd och därmed uteblev de extra inkomstförstärkningarna för våra idrottsföreningar som de så väl behöver. Sverigedemokraterna har lyft frågan om att staden på något sätt bör kompensera de föreningar som alltid ställer upp på karnevalen. Det är en liten summa för Landskrona stad, men av betydande vikt för stadens idrottsföreningar som har haft ett tufft år, med tanke på uteblivna intäkter i pandemins spår.

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd
Fredrik Lövberg (SD)
Ledamot Teknik- och Fritidsnämnden 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).