PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Kollektivtrafik på Strandvägen….eller inte……

När Landskrona Stad, Skånetrafiken och Nobina valde att straffa oss på Strandvägen så att vi står utan kollektivtrafik under två års tid, så fick vi på vårt förbättringsförslag bara kalla handen. Att lägga till hållplatser på linje 5 som de mer eller mindre lagt ned på Strandvägen (vi ville att de skulle öppna upp två av dem igen) fick vi besked på att ”rutten tar för lång tid då och då kan de som bor i Borstahusen bli sura”.

Frågan ställdes första gången före jul, då det uppdagades att vi i västra Landskrona blivit rånade på vår kollektivtrafik, linje 5. Att det tar längre tid att köra linjen med fler hållplatser, det begriper vi, men är det upp till er att ställa människor mot varandra och tycka att det är viktigare med Borstahusen (som snart halva stan heter, riktiga Borstahusare ryser vid tanken), än med de som bor på Strandvägen.

Svaret blev som ovan, det tar längre tid, då blir de inte glada i Borstahusen. De kanske till och med måste dra ned på antalet turer/dag, det är ju en katastrof för de som fortfarande har en fungerande kollektivtrafik, att bara kunna åka tre ggr/timme istället för fyra.

Nu har de i alla fall bestämt att den nya sommartidtabellen kommer att fyllas på med hållplatser på vissa linjer, men på fråga varför det fungerar på den/de linjerna men inte på linje 5 är det ingen som svarar på. Detta innebär att vi på Strandvägen fortsatt har 1 km till närmsta hållplats och får förlita oss till skämtet de kallar för ”anropsstyrd trafik”, som förresten de som ska köra ALDRIG själva har hört talas om.

Så frågan är om ni inte uppfattade den:
Varför är det mer med vissa än med andra i Landskrona Stad? Varför kan man lägga fler hållplatser längs vissa linjer, utan att ta hänsyn till den längre körtiden, men inte på andra sträckor. Läs linje 5.

Gör om, gör rätt och rädda sommartrafiken för de som på Strandvägen. Vissa att ni har lite ryggrad och erkänn att ni tänkt fel!

André Eklind

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).