PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Klimatsmart stad igen

Kommentar till Tony Petersson

Tack för din kommentar till mitt inlägg.
Jag skriver som representant för Socialdemokrater för tro och solidaritet i Landskrona, inte i egenskap av min roll i Miljönämnden.
Vi närmar oss ett val och då är det brukligt att diskutera visioner hur vår kommun skall kunna bli en klimatsmart stad. Då handlar det inte bara om olika förvaltningar utan om all verksamhet som bedrivs i vår stad. Hur skall vi annars kunna göra något åt de allvarliga miljöproblem som finns i vår stad? 
För åtta år sedan beslöt fullmäktige om att skapa en klimatsmart stad. Nollvision för klimatet borde vara en självklarhet.

Vätgas centret är en viktig satsning för klimatet i stort och för Landskrona synnerhet om vi vill ligga i framkant. Detta har presenterats för Torkild Strandberg av en representant från mitt parti. Där det fanns en konkret möjlig finansiering. Detta var inte intressant för er ledare eller Miljöpartiets ledare i miljönämnden. Frågan har kommit upp på de flesta av miljönämndens möten.

Klimatsmart stad och ett program för detta borde arbetas fram i politisk enighet – klimatet handlar om vår överlevnad! Inte om politisk makt!
Makt kan vara befriande,  i Landskrona är makten förtryckande – för alla utom för näringslivet! 
Var tog Liberalismen vägen hos Liberalerna? 

Claes Glader

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).