PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Klart som korv(s)pad om boendeparkeringar!

Svar till Fatmir Azemi (S), kommunalråd.

Jag blev inte mycket klokare av ditt svar. I korthet tolkar jag det som att ni Socialdemokrater anser att kommunen inte ska installera parkeringsautomater, utan vill lägga pengar på att köpa skyltar istället. Har jag förstått dig rätt då? Vad ska man med automater till, det mesta görs ju med appar på telefonerna nu för tiden? Hur mycket kostar parkeringsautomater i dag och vad skulle det kosta med skyltar istället? Vad skulle skillnaden bli i kostnad och upplevelse för en parkerande person?

Spontant undrar man ju: upphandlas inte parkeringsplatser? Är det inte företagen som vinner upphandlingen om parkeringarna som står för sina egna parkeringsautomater?

Därtill ska ingen försöka intala mig att det är gratis att sätta upp skyltar. Skyltar kostar att sätta upp, de ska underhållas och sedan ska man se till att de följs. Det kostar både tid och pengar. Och Landskrona stad är inte kända för att sköta underhåll på ett felfritt sätt.

Och så skriver du att de ”som inte vill respektera parkeringsskyltar ska vara beredda att betala parkeringsböter”. Jag förstår verkligen inte, så är det väl redan i dag? Vad skulle skilja sig med ert förslag? Vad vill ni egentligen? Skulle du i punktform kunna förklara enkelt vad du menar? Vilka områden vill ni göra vilka insatser i?

Marko Huttunen

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).