PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Julberättelse dag 4

Det hade snöat på natten och när pojkarna vaknade såg de snö för första gången. De blev helt förundrade och ville genast bege sig ut i kast med snön. Men först måste dom äta frukost. Det var snabbt överstökat och sen rusade dom ut i snön och kom på att man kunde göra fotbollar av den. Men det gick inte så bra att sparka på den, den gick itu, så det var ingen bra ide. men ganska snabbt kom dom på att man kunde göra bollar och kasta, ett infernaliskt snöbollskrig påbörjades först mellan bröderna och sedan med andra barn. Det hela slutade med att tvillingarna vann klart och en rädsla uppstod hos förlorarna för dessa tvillingar som inte talade svenska. Men svenska lärde dom sig ganska snabbt av sina fosterföräldrar. Det blev ständiga fajter med malmöpojkarna inte bara i snöbollskrig utan i allt möjligt under leken.

Julen närmade sig och tvillingarna vistades mycket i hemmet där dom fick ta med sig de andra barnen och leka tillsammans med dessa. Den första julen i Sverige gick och även den andra julen. Det tredje året i Sverige var nu till ända och pojkarna hade utvecklats både mentalt och fysiskt och på våren fick dom gå med Gustav på fotboll på Malmö IP. Den första match de såg var när MFF skulle möta Landskrona BoIS i en träningsmatch. MFF hade blivit svenska mästare året innan och Landskrona BoIS låg i division II som det då hette. Tvillingarna blev genast förtjusta i BoIS i sina svart och vit randiga tröjor. Kärlek uppstod till Landskrona BoIS som dom ville se spela fotboll i Landskrona . Men hur skulle detta gå till? Gustav var ju MFFare så det kunde bli svårt, så pojkarna måste hitta någon plan.

Bengt Johannesson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).