PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Julberättelse dag 1

Detta är en nästan sann berättelse från en människas liv. Berättelsen är inte skriven i kronologisk ordning, episoderna ur människans liv kommer hipp som app. Men början är starten på hans liv i varje fall eller nästan. 

Det hände sig så att en ung kvinna som bodde med sin familj nära gränsen medan Argentina och Brasilien, familjen levde under små omständigheter och familjen var ganska stor så man fick ta hjälp av vad naturen bjöd på för att få förnödenheter för att överleva.
Så denna vackra kvinna begav sig ut i skogen för att plocka blåbär och annat ätbart till familjen. Hon  vandrande där i skogen och nynnade på en sång som hon lärt sig av sina äldre bröder. Bandera rosa triumfera och då fick hon höra en manlig röst lite längre in i skogen som sjöng samma sång fast på portugisiska emedan hon sjöng på spanska, hon hette förresten Rosita och var 17 år gammal och vacker som en vårvind och dessutom flitig och lojal mot sin familj.

Båda hennes bröder var syndikalister och trodde på jämlikhet och fördelning av makten och jordens resurser. Båda bröderna arbetade som skogsarbetare. Fadern hade arbetat i jordbruket men var numera pensionerad och modern hade aldrig förvärvsarbetat utan sköt hemmet och barnen.
Förutom bröderna hade Rosita två äldre systrar som båda hade små barn och bröderna hade också små barn. Alla bodde under samma tak, liksom brödernas fruar, så det var många munnar att mätta. Varje dag var en kamp för överlevnad där alla vuxna måste delta i det dagliga arbetet.

Brasilianaren däremot var mera av den vagabondiserande typen som levde mer eller mindre för dagen i sorglöshet. Han hade spelat fotboll i en mindre klubb, men inte blivit någon stjärna. Men vilket anledning hade bringat honom till skogen? Jo han skulle till en liten flod och vaska guld som han hade hört fanns i närheten och han trodde sig bli rik på detta.
Han kom i samspråk med Rosita och charma henne och det hela slutade med att älskade med varandra. Efteråt försvann han vidare mot guldet. Rosita fortsatte med sitt arbete och fick korgen full med blåbär, stora härliga blåbär. Modern blev glad när hon kom hem med alla bären, som hon kunder göra både sylt och saft på.

Tiden gick och Rositas mage växte och det stod klart att hon var gravid, vilket inte var så lyckat för den redan stora familjen. Det bestämdes att Rosita skulle åka till Rosario och födda och sedan skulle barnet till ett barnhem. Rosita blev oerhört ledsen men hade samtidigt förstått att det skulle bli svårt för både henne och familjen med ytterligare småbarn.

På förlossningskliniken visade det sig att Rosita bar på tvillingar. Nu var det tid för Rosita att föda sina barn som hon efter förlossningen aldrig träffade mer och inte heller fått veta var hennes barn hamnade. Men det kan avslöjas nu att dom hamnade på barnhemmet Nya Stjärnan som var ett bra barnhem som gjorde sitt bästa för barnen som vistades där under några år.

Bengt Johannesson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).