PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Jag vill åka Tesla!

Så har lyxbilsdebatten kört igång här i Landskrona. Privatpersoner ”ojar” sig över stadsdirektörens bilval.
Sen har frågan blivit kommunal storpolitik i fullmäktige. Jonas Esbjörnsson (S) tar upp frågan till debatt.
Herr Olsson, Stefan Olsson (SD), ger sig in i billeken.

När det begav sig på 1960-talet så konstaterade – om jag nu minns rätt – finansminister G. E. Sträng att bilen blivit ”var mans egendom”. Vilken bil ska jag köra (köpa)? Vid den tiden blev det en diskussion inom familjen. Jag ville att det skulle bli en Mercedes. Det var då min far som, fr.o.m. 1965, drev Haralds korvkiosk konstaterade: ”Om jag köper en Mercedes så blir jag uppäten.” Så fick det bli då. Senare blev det en Mercedes.

Vad ska nu vi lyxbilfrälsta göra? Själv har jag ingen bil och väljer nu att alltid bara vara passagerare, vilket ibland är mycket obekvämt när sittplatser saknas på tågen.

MEN, hur som helst, så är en Tesla en Tesla. Och en sån vill jag åka i. Jag tillhör ju nu ”gamlingarna” i Landskrona – som har lite tråkigt – och behöver komma ut lite då och då. Min gamla f.d. svärmoder är 96 år och behöver också komma ut. Så nu går budet till Christian Alexandersson. Kan vi arrangera en Tesla-resa med dig Christian som chaufför. Öresund runt – med stadsdirektör.

Tommy Jonasson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).