PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Inget super med supercykelvägen

En ny supercykelväg mellan Häljarp och Landskrona för pendlare låter ju trevligt. Men att det ska dröja tills 2025 för staden att åtgärda det enskilda största problemet: underlaget på vägen är en ordentlig besvikelse. Jag förstår att staden vill göra ett sådant arbete inom ramen för ett större omtag-det är praktiskt. Men problemet med trädrötterna som brutit igenom asfalten och förstört cykelbanan har funnits länge, i åratal, och många har redan klagat till staden. Att cykel denna sträcka på vägen till och från Häljarp är faktiskt riktigt otrevligt.

Där är såklart fler ställen i staden där trädrötter bryter igenom men om jag jämför skulle jag säga att det är den nya supercykelvägssträckan som är den allra värsta. Punktering och andra skador på cykeln riskeras när man rent av skumpar fram på vägen.

Jag blir helt enkelt besviken över att det störta problemet på cykelvägen inte blivit fixat under så lång tid och att åtgärd nu ska dröja ytterligare minst två år samtidigt som det ska firas med pompa och ståt över en ny supercykelväg. Den är inte super, den är fruktansvärt obekväm, även om det kommer upp lampor och bilarna får väjningsplikt. Som Häljarpsbo, kommunpolitiker och förälder förväntar jag mig mer. Detta är inget annat än ett ”sminka grisen”-projekt och jag undrar vad kostar kommunens reklamkampanj för att marknadsföra något som bara bytt namn och dessutom är riktigt dåligt?

Tina Söderberg (SD)
Häljarp, ersättare i kommunfullmäktige

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).