PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Inför ungdomsbiljett

Ungdomsbiljetten gäller för fritt resande dygnet runt i hela Skåne alltid. I dagsläget erbjuds den till ungdomar som bor i Båstads, Klippans, Lommas, Simrishamns, Svalövs, Svedalas, Trelleborgs, Ystads och Östra Göinges kommun och är av en viss ålder.

Sverigedemokraterna har i sitt valmanifest med att Landskrona stad ska inleda en dialog med Skånetrafiken om att införa en s.k. ungdomsbiljett.

Ungdomsbiljetten, som Sverigedemokraterna vill införa, kommer att gälla för de ungdomar som är folkbokförda i kommunen och går i högstadiet (åk. 7–9) och gymnasieskolan. Ungdomsbiljetten kommer ge våra ungdomar samma förutsättningar till ett aktivt liv, oberoende av vårdnadshavarnas tillgänglighet och ekonomiska bakgrund att kunna resa fritt inom och utanför kommunen (i Skåne) alla dagar dygnet runt. Att som ungdom kunna ta sig till och från mellan olika fritidsaktiviteter och besöka släkt och vänner, anser vi kommer att gynna våra ungdomars självständighet och välmående.

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).