PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Hur tänker ni?

Var finns förmågan till empati hos borgerligheten i Landskrona och Sverige?

Tänk att Torkild Strandberg L går ut i Sveriges Radio, Ekot, på minnesdagen för förintelsen att Landskrona inte vill ha asylsökande! Hur tänker ni?

Landskrona var en av de städer som visade empati i krigsslutet och tog hand om människor från förintelselägren. Nu visar borgerligheten att det inte finns någon empati i deras värdegrund! Borgerligheten i Landskrona bryr sig icke om människor i nöd och behov av skydd!

Hur kommer det sig att borgerligheten i Landskrona tycker att penningarna är viktigare än människors behov av stöd och skydd? Varför bygger ni bostäder för resursstarka samtidigt som de resurssvaga inte får byta bostad?

Jag ser att Sverige och Landskrona är på väg bort från kultursamhället på samma sätt som hände i Tyskland på 30-talet. Vi vet vad som hände med förintelse och värdegrund! Vissa hade bara ett värde – de vita arierna!

Kampen för människovärdet tar aldrig paus! Empati tar aldrig paus! Empati är ett sätt att vara! Var finns de kristna i Landskrona och i Sverige som ser sin medmänniskas behov?

Hur tänker ni? Är penningarna viktigare än människovärdet?

Claes Glader

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).