PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Hur BRA är det i kommunen?

Det Roger Lindskog (S) skriver angående chefer och tjänstemän som slutar inom kommunen håller jag med om, dock så finns det mer att tillägga. Mycket mer.

Först så tycker jag S gör det lätt för sig att enbart lägga all skuld på de borgerliga, S har inte gjort mycket att förbättra stadens personalpolitik vad jag vet och jag vet att S blivit informerade mer än en gång om läget. Men det är inte bara chefer som slutar eller får sparken, det finns ett flertal vanliga trofasta arbetare som också antingen väljer att sluta eller blir sjukskrivna pga. stadens urusla sätt att behandla sina anställda. Jag vet ett flertal exempel och försök har gjorts att påtala detta för de ledande inom staden, men helt utan resultat. Stadens ledande kommunalråd har de gånger vederbörande behagar att svara, antingen varit arrogant eller kommit med sin favorit fras ”det är slutdiskuterat”. Antagligen viktigare att agera byggherre på heltid.

När en ordförande i en av stadens nämnder blev upplyst i ämnet, blev svaret att ”jag är bara en fritidspolitiker och kan inget göra”, detta alltså av en ordförande.

Alltså man kan inte ta upp att arbetsmiljölagen samt SKL´s rekommendationer ska följas samt att det finns något som heter etik och moral att följa som arbetsgivare.

En kvinna jag talade med nyligen har varit sjukskriven i 2 år och inte en enda gång har Landskrona Stad som arbetsgivare kontaktat vederbörande för att hålla rehabiliteringsmöte så att återgång till arbete kan påbörjas. Detta trots att arbetsmiljölagen tydligt säger att arbetsgivaren har detta ansvaret. Och fler exempel finns där samma visa upprepar sig.

Facken verkar ha tappat gnistan för länge sedan, om inte annat borde arbetsmiljöverket ha varit kontaktade för utredning.

De lokala journalisterna verkar mest trötta och och har uppenbarligen ställt den grävande spaden mot väggen.

Landskrona Stad har ett regelverk där det tydligt framgår vem som har det yttersta ansvaret som arbetsgivare och jag kan säga att ”det är inte slutdiskuterat” förrän vi skattebetalare i kommunen anser oss ha fått fullgoda svar och ser resultat.

Det spelar ingen roll vilka repliker som ev. kommer, faktum kvarstår att ledorden BRA som staden kör bara tycks gälla de på golvet och inte de i toppen.

Fredrik Rosengren
Anhörig till drabbad

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).