PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Hållbar Köpenhamnsresa – fråga som kräver svar

Skånetrafiken uppger att ”Öresund Runt” inte varit en storsäljare. Men just i Landskrona är den det vanligaste sättet att köpa en resa till Köpenhamn, och det tar ungefär samma tid över bron som över HH.  Att köpa ett CityPass kort i Köpenhamn torde vara det bästa alternativet, om man vill röra sig runt omkring i Köpenhamn (inkl S-tåg, Metro, bussar och hamnbussarna)
 
299 kr står då att jämföra med 2 x 180 (Landskrona – Köpenhamn t/rt) + 80 DKK = 473 kr (kurs 1,41 SEK/DKK). Och vill man till Louisiana, vid Humlebæk och senare till Köpenhamn blir biljetterna  ytterligare 80 DKK dyrare. Och då måste man dessutom köpa ”City Passet” för Köpenhamn i Köpenhamn.  

Jag vill betona att just i Landskrona finns inte så få ressenärer som i princip enbart reser med tåg för resor till Köpenhamnsområdet. Vi har en lång tradition av Köpenhamnstrafik just i våran stad!
 
Så kan Skånetrafikens Anne Aobadia vänligen ge ett hållbart svar på varför detta inte längre skulle vara möjligt?
 
Detta är inte en fråga om det nya biljettsystemet för resor inom Skåne.
 
Enligt Skånetrafikens Kundservice berodde detta på att ombuden inte kan betros med ett block Öresundbiljetter, vars pris är 100 x 299 = 29 900 kr. Vilket ju är en struntsumma i detta sammanhang.  
 
Kan Pressbyrån på Landskrona station få biljetter att sälja , OM Skånetrafiken får betalt i förskott?
 
Det ligger ju i Landskrona stads intresse att ha samma biljettutbud för landstingsskatten som t.ex Kristianstad eller Lund har. Jag vill nog tro att Landskrona stad skulle kunna borga för dessa biljetter/värdehandlingar – dvs knappt 30.000 kr ”åt gången”. (Som kan jämföras med kostnaden för bygget av Pressbyrån vid Landskrona station; dvs vid problem på denna front borde Landskrona Stad kunna hjälpa till)
 
Skulle Skånetrafiken kunna tänka sig en sådan lösning ? Med förskottsbetalning för biljettblocken?
 
Det är så otroligt svårbegripligt om Skånetrafiken vidhåller att det inte skulle finnas någon snabb och smidig lösning. Att först behöva köra bil till Helsingborg eller Lund för att handla biljetter bara inte kan vara hållbart – eller hur ?
 
Pontus Eriksson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).