PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Grattis på 80-årsdagen

I mitten Bengt Hellborg med födelsedagsballonger (foto: privat)

Så blev det födelsedagsbaluns hos arkitekturupprorets Bengt Hellborg. Ett hemma-hos-party. Undertecknad var självskriven i gästboken — MEN MEN några ålderskrämpor satte käppar i hjulen.  Därför min frånvaro. Med dessa ord framför jag ett senkommet GRATTIS till Bengt.

Vi – d.v.s. Bengt och jag – kommer naturligtvis att höra av oss angående vägval för resenärer till/från och inom Landskrona.

Strandvägsfolket har ju i flera insändare sagt sitt. Frågorna om infrastrukturen i och omkring Landskrona får inte dras i långbänk längre.

En fråga jag inte kan bortse från i detta sammanhang är: hur förflyttar man sig från Erikstorps Kungsgård till Skeppsbron eller i motsatt riktning? Frågan var inte relevant för mig när jag körde bil. Men så har det inte varit de senaste åren. Och då blir det jobbigt att ta sig ut till restaurangerna där från kvarteret Albanoskolan. Bussarna går ju bara till Bankvägen.

Det som behövs nu är en helhetslösning så att man kan resa snabbt från Landskronas femstjärniga campingplats till Köpenhamns femstjärniga lyxhotell Hotel d’Angleterre med kollektivtrafik –  stor eller liten buss, båt och (ev. förbokad) taxi. Visst finns det de som accepterar en gångväg 500 – 800 meter. Men den välmående övre medelklassen kräver mer av bekvämlighet och reseupplevelser än Landskrona kan erbjuda nu!

Europaspåret tar tid – 15 – 18 år – att färdigställa. Det kommer då fortfarande att ta en  12 – 18 minuter med buss att förflytta sig från norra Borstahusen till den tilltänkta nya stationen.

Ni som läser detta ska veta att Pågatåg Express Helsingborg C – Malmö C tar 38 minuter.

En flygbåt från Skeppsbron till Havnegade i Köpenhamn 35 – 40 minuter. Tänk vad allt detta skulle betyda för stadens fastighetsvärden.

Tommy Jonasson
civilekonom, f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds Universitet

PS. Jag har noterat Johan Laurins insändare./Ds.

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).