PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Fungerar primärvården?

Vårdcentralerna som utgör primärvården och är i privat regi. Om det är lönsamhetskraven som är drivkraften ska jag låt vara osagt men när man inte kommer fram på 45 minuter blir man misstänksam över bemanningen. Äldremottagning för människor över 75 år. Vanliga telefonvalet fick man inte ens vänta utan där var det en röst som meddelade att det var för hög belastning så de kunde inte ta emot samtal. Ska det vara så?

När man ringer till vårdinrättning som drivs av regionen i egen regi så visserligen är det telefonkö men man kommer snabbt fram och får uträtta sitt ärende. Som en liten bakgrund kan jag berätta följande; Tredje dag jul togs jag in i ambulans för akut blodförgiftning. Vårdades sedan på Landskrona lasarett. Det var utmärkt vård med fantastisk personal som hade tid för
samtal. Efter 2 veckor kom jag hem och 2 dagar senare drabbades jag av stroke. Helsingborgs sjukhus med fantastisk personal.
Nu ligger det på primärvården göra uppföljningar. Men dit kommer man inte fram.

Birger Sölverud

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).