PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Fortkörning i Örja

Kanske det lönar sig att lägga till här. Det är nämligen så att vi boende i Örja vid Gamla Malmövägen har sedan lång tid tillbaka tröttnat på alla fortkörare. Har påtalat det för Landskrona kommun och även varit i kontakt med Polisens ledningscentral som lovade att lägga in ett ärende till trafikpolisens avdelning. Då för att genomföra några hastighetskontroller på gällande väg.

Gamla Malmövägen är en bred och ganska rak gata som inbjuder till höga hastigheter. Det har hänt att bilar accelererat nere ifrån Mac Donalds och riktning Söderleden + att det hänt på motsatt riktning. Hastigheten har ibland varit runt 100 km/h men flesta har varit en bra bit över 50. 

Tiderna är strax innan arbetstidens start då många kommer i sista minuten Ca: kl 6 -7. Sedan när de skall köra hem vid 4 – 5 tiden gasas det även på. Har påtalat att
förarna inte har en chans att bromsa om det skulle komma ett barn mellan parkerade bilar ut i gatan. Det är som sagt en del som blir av med körkortet eller får kraftiga böter vid en kontroll.

Förhoppningsvis finns det någon inom Landskrona kommun som läser detta och kan stöta på polisen så att det händer något innan något hemskt händer eller som jag
har hört sägas att några känner sig beredda att skicka ut en bräda i gatan när de ser dessa fartdårar komma.

Kenneth Hellman

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).