PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Försäkringskassan – Sjuk eller ej?

Under en längre tid har man kunnat läsa om den ena hjärtskärande historian efter den andra.
Det är allt ifrån svårt sjuka människor till föräldrar vars barn har svåra diagnoser som behöver stöd och hjälp, inte minst ekonomisk sådan. Alla har dom de gemensamt att Försäkringskassan nekar sjukpenning.

Försäkringskassans syfte har från början varit att skydda oss som säljer vårt arbete varje dag från dom som har sämre förutsättningar att lyckas på arbetsmarknaden, bland annat sjuka, att bli så desperata att enda utvägen för att kunna överleva är att erbjuda sitt arbete till lägre pris för att på så vis bli attraktiva i kapitalets ögon. Man ser ingen annan utväg än att sälja sitt arbete billigare för att kunna försörja sig och där igenom överleva.

Givetvis är detta förenklat och där finns fler aspekter i uppdraget, en av dom är att avgöra vem som har rätt till ersättning eller ej och det är här vi menar att det har gått på tok för långt. Det är på tiden att regeringen ändrar i uppdraget till Försäkringskassan så att det är okej att vara sjuk.

Där finns alltid människor som kommer utnyttja systemen och fuska men om det är priset jag behöver betala för att ha den tryggheten att om det värsta skulle drabba mig eller mina barn så kan och får jag vara sjuk, och jag får vara det tills jag inte längre behöver samhällets hjälp.

Det är på tiden att vi slutar jaga dom svagaste i samhället och i stället vänder blickarna mot det som verkligen dränerar välfärden på kapital, låt dom sjuka fortsatt få vara sjuka men trygga sjuka, ändra regelverket nu.

Fackens-S Landskrona
Adis Heldic, Jenny Tillander, Jonas Esbjörnsson, Cecilia Hallberg Berndtsson, Marcus
Frej, Anna Fernebro, Conny Lavin och Johan Hallberg Berndtsson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).