PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Flytta inte åk 4-6 från Alléskolan

I gårdagens debattartikel på Landskrona Direkt kan man läsa om planer som innebär att elever från årskurs 4-6 på Alléskolan kan komma att flyttas till Seminarieskolan. Jag anser att ett sådant beslut skulle vara helt fel och oacceptabelt.

Jag håller med personalen på Alléskolan som i artikeln uttrycker att, om man beslutar att flytta elever till en redan pressad miljö skulle det ytterligare förvärra hela situationen. Med all rätt!

Den erfarenhet har vi sedan innan, då det beslutades att flytta Dammhagskolans elever till Seminarieskolan.

Det är självklart att vi måste prioritera skolan och barnen, för att de är vår framtid.

Precis som personalen på Alléskolan har uttalat sig, så har Landskrona stad resurser som skulle kunna användas för att förbättra Alléskolan.

Detta visar att den styrande Treklövern inte bryr sig, trots att förslaget resulterar i minskad planeringstid och försämrade studieresultat. Treklövern är enbart intresserade av besparingar eller effektiviseringar. Att tänka på det viset innebär inte att satsa på skolan och våra barn, de som är vår framtid. Vi politiker ska inte bidra till skadlig förändring – utan tvärtom.

Om vi har råd och stödja privata aktörer inom skolverksamheten (kapitalister) så har vi nog råd med att hjälpa Alléskolans barn.

Fatmir Azemi
Oppositionsråd (S)

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).