PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Fel tid för avgifter

Det känns beklämmande att hemlösas situation har blivit anledningen till det höga tonläget i kommunfullmäktige i måndags, där man pratade förbi varandra, men det är ändå uppmuntrande att frågan får så stor uppmärksamhet. Det är viktigt att debattera och belysa problemen för att slippa få fel information. Man kunde tydligt se att det fanns helt olika versioner över händelseförloppet och hur man har hamnat i denna situation.

Det som jag kände att man missade var att i stället diskutera vad konkret som ska göras för att lösa situationen. Det är ganska uppenbart att det saknas en långsiktig lösning för att få ett permanent boende för de drabbade. Detta är något som borde tas på allvar och lösas då Landskrona är en relativt välmående stad, där det byggs ut och där man sätter i fokus både företagens behov och även den välbärgade delen av befolkningen.

Därför förtjänar även de mest drabbade i samhället att man ska ta deras bekymmer på större allvar. Något som måndagens sammanträde inte visade, då man tog flera beslut som riktar sig just mot dessa grupper genom att höja olika avgifter. Detta motiverade man med att man bryr sig, men jag har svårt att tro att det kommer uppfattas på det viset. Särskilt fel är att införa avgift för föräldrar vars barn blir omhändertagna. Det kommer i fel tid, både när det gäller den ekonomiska situationen, och den misstro som tyvärr finns mot socialtjänsten.

Med vänlig hälsning
Sead Busuladzic
Ordförande Visionpartiet

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).