PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Europaspåret banar väg för snabb båtförbindelse mellan Landskrona och Köpenhamn

Dagens teknik gör det möjligt att färdas från Landskrona Skeppsbron till Nyhamn/Havnegade i Köpenhamn på 20 till 25 minuter.

Förnärvarande finns, på ritborden, tre förslag till fasta förbindelser över Öresund. Metro Malmö – Köpenhamn, Europaspåret Landskrona -Köpenhamn samt H-H förbindelse Helsingborg – Helsingör.

Politiskt triangeldrama! Debatten kring de tre alternativa fasta förbindelserna har pågått ett tiotal år.

Investeringskostnaderna handlar om 50 till 100 miljarder kronor (SEK) per projekt. Det har lagts ner en hel del utredningskostnader och en hel del i ideellt arbete. I Landskrona har det utbrutit kalabalik kring utredningskostnaderna. Det har inte varit så mycket av enighet på politisk nivå i Landskrona. Det tycker jag de senaste dagarnas debatt bekräftar.

Själv har jag mött ledande politiker och samtalat kring restid, tågförseningar etc över sundet. Jag har i media under många år krävt en båtförbindelse Landskrona – Köpenhamn. Motståndet har varit kraftfullt. Europaspårutredningen har visat vägen.

Men det finns inget val för Torkild Strandberg (L). Han får bära hundhuvudet för pensionsschabblet. Han gör naturligtvis, som den Torkild han är, en snygg sorti genom att proklamera: Nu kör vi regelbunden båttrafik Landskrona – Köpenhamn. Tilda (Öresund Cruise Line) finns. Hon behöver bara fixas till. Vi ligger i startgroparna.

Att nå dit har bara varit en tidsfråga. Grabbarna (bankirerna) i Stockholm är informerade om vad som skulle kunna hända! Jag har kommunicerat med dem! Glöm inte den roll, jag haft i många år ,ja alltför många år. Nu tar jag saken (båt-frågan) i egna händer.

Tommy Jonasson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).