PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Ett sanktionerat djurplågeri

Helvetet för oss med hund har sedan några dagar börjat och kommer att pågå länge än. Varje timme som detta smällande pågår är en plåga
både för djur och människor. Dessa underbara djur med sin känsliga hörsel ska inte behöva bli till darrande skräckslagna vrak av bangers, smällare och fyrverkerier.

Under flera år har vi flytt Landskrona för att skydda oss själva och vår hund under perioder då det är mycket fyrverkerier. Det fungerar inte i
längden och är för dyrt att hyra annat boende. I år går det inte heller att fly på grund av pandemin.

Hundar, andra husdjur och vilda djur utsätts för djurplågeri av värsta och högsta graden.
Vad beror det på att Landskrona kommun trots flera år av vädjande om ett stopp av försäljning av dessa tortyrredskap inte lyfter ett finger.
Inga politiker, ingen av myndigheterna? Polisen säger att de försöker men måste prioritera! Vad gör kommunen istället? Jo, man tänker anordna ett eget fyrverkeri, på hemlig plats dessutom!

Varför ges inte resurser till berörda kommunala myndigheter att ta itu med med den sociala utsatthet som skapar dessa unga brottslingar. För
det är brott som begås! Vilka vuxna är det som langar till de här ungdomarna? Också det är en brottslig handling! Det är endast tillåtet att smälla av fyrverkerier eller smällare mellan kl 16.00 och 04.00 nyårsafton. Finns det inte lagar om djurplågeri som kan tillämpas?

Skatteinkomster och inkomster från stadens flera lukrativa bolag borde väl kunna användas till åtskilligt annat än vad nybyggnationerna kostas på i olika former och som mest bara gynnar de privata byggbolagen! Varför är de sociala myndigheterna inte ute och vandrar på kvällarna?
Ska vi medborgare tvingas bilda medborgargarden för att försvara vår rätt att bo i staden alla dagar och nätter om året?

Birgitta Alm, medborgare och hundägare/

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).