PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

En raket replik till MP

Som jag nyss påpekat till annan politiker – utländska ”bangers” och hembyggda smällare har blivit en plåga -ja.
Men detta skall inte blandas samman med det traditionella nyårsfirandet – bland så många. Jag har inte själv ”smällt upp pengar i rök” vid Nyåret under detta århundrande. Men tycker – som de flesta – att detta hör till själva nyårsfirandet. I ännu högre grad än ”jultomten” på Julafton ! Men endast vid nyår
och endast med lagliga pjäser.

Det är sedan fullständigt otroligt att läsa hur ansvariga politiker vill anordna ”kommunal lasershow”! Både röd och grön laser – men särskilt grön, kan göra människor blinda på ett ögonblick. Vet ni verkligen inte detta?

Vidare, laserbestrålning av landande flygplan på Kastrup var under flera år ett oerhört problem. Och approachen till Kastrups bana 22L går rakt över Landskrona.
Grön laser når t.o.m. upp till flygplan på hög höjd (vid klart väder), och tjänar inget civilt syfte överhuvudtaget.

Ytterst oansvarigt och inkompetent att inte först sätta sig in i effekterna av det man föreslår! Vänligen TÄNK någon gång, politiker!

Däremot håller jag fast vid att göra som man gör i de tyska delstaterna Schleswig-Holstein och Hamburg. Inte en raket eller smällare får säljas utom de tre-fyra sista dagarna av året. Och lär er skilja på tillåtna fyrverkeripjäser och de olagliga ”bangers” och hemmagjorda pjäser! Nyligen dödades en man uppe i Stockholm
av en riktig handgranat tillverkad för 90-talets krig på Balkan. Och det hade ingenting med nyår att göra överhuvudtaget.

Problemet är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att bli äkta nyårsfirande. Med Lilian Håkanssons och Elvir Mesanovics idéer, kommer problemet med de olagliga pjäserna bara fortsätta eskalera. Och jag presenterade här under konkreta bevis för detta. (Förbudet mot smällare som Kinapuffar har lavinartat ökat intresset för dessa ”bangers”, handgranater och hemmagjorda pjäser.)

Att öka antalet övervakningskameror i centrum och längs t.ex. Erikssgatan däremot, tror jag ytterst få motsätter sig. Både i utredningssyfte, att underlätta för kriminalpolisen (om någon sådan överhuvudtaget finns kvar ?) att reda ut allehanda grov brottslighet, och jag skulle vilja tillägga – inklusive en dygnet runt bemannad lokal övervakningscentral. Som i London, bara anpassad för vår stad.

Pontus Eriksson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).