PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

En julberättelse del II

Episod 2

Vi drog iväg med våra danska tomteluvor för att utforska omvärlden i stadsdelen Alfama där vi bodde. Vi började naturligtvis gå på lokal för att inmundiga vin och Bangassou. Portugiserna trodde att vi var jultomtar som hamnat för långt söderut. Men vi förklarade att vi skulle än längre söderut, att vi skulle till byn Grandola i landskapet Alentejo. Lätt påstrukna stämde vi upp med den gamla kampsången från 1974, Grandola vila Morena av Jose Afonso, revolutionens poet. De som kunde sin historia stämde in i sången och hela lokalen fylldes av kärlek och medmänsklighet och framåt nattkröken vinglade vi hem till vårt boende och somnade genast uppfyllda av glädje.

Dagen efter steg vi upp vid 10-tiden och åt frukost och planerade för dagen. Vi tog oss upp för backarna till Sao Vicente kyrkan och bakom denna låg tjuvarnas marknad som för första gången fick besök av jultomtar från Norden. Tomtarna väckte en viss förundran bland tjuvarna som höll ett extra öga på sitt gods som var till försäljning. Det blev en del affärer mellan tomtarna och tjuvarna till båda parters belåtenhet. Därefter drog tomtarna till Lissabons centrala delar där de väckte förundran bland turister och gatuförsäljare av allahanda varor från droger till mekaniska självgående artiklar.

Fortsättning följer nästa vecka…

Bengt Johannesson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).