PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

En aktivare by för en aktivare framtid 

Det finns inte mycket att göra i en by som Asmundtorp, vi är uttråkade och är i behov av ett ställe att hänga på. Men varför göra ett ställe man bara kan hänga på, när man kan göra det till något mycket mer? Ett utegym som också har en innebandyplan, skulle kunna vara det perfekta stället att hänga på. Det skulle både uppmuntra ungdomar att röra på sig, men också att umgås med sina kompisar utomhus och få frisk luft.  

Enligt forskare rör sig ungdomar för lite, om man skulle bygga utegymmet/innebandyplanen, skulle det uppmuntra fler ungdomar att gå ut, röra sig och hänga med kompisar, istället för att bara titta på sin mobil helt ensam. Utegymmet/innebandyplanen skulle bli en lösning till problemet att ungdomar inte motionerar.  

Dessutom har vi en stor efterfrågan, i en undersökning gjord på Asmundtorpsskola, vill 21 utav 32 elever ha ett utegym/innebandyplan.  

Uppmuntra unga människor att träna och röra på sig genom att bygga ett utegym och en innebandyplan, både för sin egen hälsa och för att umgås med sina kompisar. 

Klass 8:1 i Asmundtorp
gm/Stina Björk

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).