PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Du kanske skulle fråga Soraya Post

2014 kom Soraya Post in i Europaparlamentet på FI-mandat.

En av hennes främsta mål under mandatperioden var att just få till bättre förutsättningar för romer, både i sina hemländer, men även stärka deras situation utanför.

Detta ligger henne varmt om hjärtat då hon själv har romsk ursprung, men jag har såklart, liten insyn i hennes arbete, rent spontant kan jag inte säga att det skett någon förändring i rätt riktning.

Att förbjuda, eller begränsa tiggeri, kan man förstås diskutera, men man skall ha helt klart för sig att tiggeri inte löser något problem, utan lösningen finns enbart i de utsatta människornas hemländer. Detta har noll och intet med rasism, intolerans eller diskriminering att göra, utan bara en faktisk verklighetsobservation.

Tyvärr slänger sig många med att man inte kan förbjuda fattigdom, men att acceptera tigger utanför tex. affärslokaler löser inte problematiken, utan skapar en acceptans i vårt samhälle för tiggeri och så kan vi inte ha det.

Så , Kikki Lenander, vänsterpartiet, man kanske kan tycka att du kan rikta din röst till just Soraya Post  i Europaparlamentet och höra vad hennes fyra år i Bryssel inneburit ( i positiv riktning) för de utsatta grupper som hänvisas till tigger utanför sina hemländer.

Detta var trots allt det hon skulle jobba hårdast för.

//Tony Petersson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).