PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Den ”fria rollen” – en lönsam idé!

Vi läser i HD och på Landskrona Direkt om hur den oumbärlige Christian Alexandersson ”heroiskt” avstår från sitt avgångsvederlag på 18 månadslöner, vilket motsvarar 2,358 miljoner. I stället ska han för dessa våra skattepengar arbeta i en sk ”fri roll”. Exakt vad den innebär vet vi inte, eftersom tjänsten saknar arbetsbeskrivning och Torkild Strandberg svävar på målet när han tillfrågas. Och Teslan får Alexandersson behålla.
Ändå tycker Strandberg att han lärt sig en läxa vad det gäller tjänstemannalöner.
Strandberg framhåller för att rättfärdiga sig att Carina Leffler ”bara” får 125000 i månadslön och ”bara” 12 månaders avgångsvederlag ( 1,5 miljoner). Och ingen tjänstebil minsann! Hon ska kanske också ut och cykla? Hur mycket dessa två personers privata sjukförsäkringar kostar oss skattebetalare är höljt i dunkel.
Kanske har Strandberg fler läxor att öva sig på?
Som leg. speciallärare ställer vi gärna upp med läxläsning, bland annat i demokratifrågor och praktiska matematikövningar.
Men vi är båda överens om att en sk ”fri roll” verkar vara en lönsam och avslappnad tjänst att ha. En bra idé för många av oss. 
Nu undrar vi bara om det finns fler ”fria roller” att söka i kommunen? Det verkar vara en lönsam idé.

Lena Nilsson
Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).