PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

De äldre förtjänar ett värdigt liv även när man bor på äldreboende

När vi på 1990-talet beslutade om avgifter och hyror inom äldreomsorgen, var alla partier överens efter lång beredning, att vi hade råd att inte lägga oss på den högsta nivån. I dag mer än 20 år senare tar den borgerliga majoritet utan beredning av alla partier beslut i omsorgsnämnden att höja avgifter och hyror till i de flesta fall den högsta nivå som är tillåten. Detta kommer främst att drabba pensionärerna som har en inkomst (nettopension plus bostadstillägg) på 12000 kr och där över.

Personer som jobbat och betalt skatt sen tonåren och som fortfarande betalar hög skatt, mister nu i många fall sin guldkant på tillvaron. Blir det morgontidningen, telefonen, tipset eller presenterna till de nära som man nu måste avstå ifrån?

Jag tycker att alla ni som tänker rösta ja för förslaget i kommunfullmäktige borde skämmas att behandla de äldre så här. Men kom ihåg att ni kommer också att bli gamla, det går fortare än ni tror. Jag har sen början på 90-talet kämpat för våra äldre och kommer att göra det så länge jag kan.

Eva Örtegren
Socialdemokraterna

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).