PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

De äldre är värda Mellanboende

På senaste Kommunfullmäktige röstade Liberalerna, Moderaterna, Miljöpartisterna, Centerpartisten och den avhoppade Sverigedemokraten
Ulf Karlsson nej till Socialdemokraternas motion om att bygga Mellanboende (typ gamla sortens Servicehus), med motiveringen att Landskronahem skall bygga Trygghetsboende på Jäntan och därmed är behovet uppfyllt.

Mellanboende och Trygghetsboende kan verka lika. Lägenheterna kan se lika ut och det skall finnas gemensamhet utrymme på båda. Men där
slutar likheten.

På Mellanboende finnas det personal dagtid, alla dagar i veckan. Trygghetsboende har en värdinna några timmar i veckan.
Mellanboende serverar frukost, lunch och middag. På trygghetsboende får man själv sköta kosthållningen.

Till Mellanboende måste man ansöka om bistånd och den med störst behov får först plats, till Trygghetsboende behöver man bara var 70 + och den som har längst kötid får flytta in. I Trygghetsboende är det hyresvärden som ensam avgör vem som får flytta in.

Vi Socialdemokrater anser att det är två vitt skilda verksamheter som båda behövs.

Så Liberaler, Moderater, Miljöpartister, Centerpartister och Ulf Karlsson det innebär att ni anser att en 85 åring som är isolerad och orolig, harhemtjänst varje dag och inte känner sig trygg hemma kan får stå tillbaka, för att en frisk 70-åring som har längst kötid skall flytta in.

Socialdemokraterna i Landskrona tycker att det är behovet som skall styra och kommer att arbeta för att staden bygger Mellanboende.

Det anser vi de äldre är värda.

Fatmir Azemi (S)
Eva Örtegren (S)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).