PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Därför ska jag demonstrera

Första maj, äntligen är det dags för det säkraste vårtecknet av dem alla – första maj, arbetarrörelsens stora högtidsdag.

Vi samlas i på Rådhustorget i Landskrona kl. 10.45 och går mot Slottsparken, överallt i världen samlas människor för att visa att ett bättre samhälle är möjligt. Det är den dag på året som är tillägnad arbetande människor, du och jag.

Vi har mycket att kämpa för och det finns yttre makter som vill försämra våra villkor. De grundläggande önskningarna för oss människor är att få vara frisk. Att ha ett jobb att gå till. Att man veta att man kan betala räkningarna även om man skulle bli sjuk eller arbetslös.

Arbetsmiljön måste bli säkrare – dödsolyckorna på svenska arbetsplatser är alldeles för många.

Sjukförsäkringen behöver bli bättre – det är orimligt att människor som varit med och betalat den, ändå inte får ersättning när de blir sjuka.

Det livslånga lärandet måste bli verklighet – i vår globaliserade och digitaliserade värld är utbildning genom hela arbetslivet en avgörande del av välfärden.

Vi har många anledningar att fira första maj.
Vi tror på alla människors lika värde, på solidaritet och på demokrati.
Vi vill förändra samhället till det bättre och vi är övertygande om att vi kan göra det, tillsammans!

Jenny Tillander
Ombudsman, IF Metall Nordvästra Skåne
Ordförande för Socialdemokraterna i Landskrona

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).