PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Dags att satsa på välfärden

Under allt för många år har våra äldre i Landskrona fått stå tillbaka.
De som varit med och byggt upp vårt land och med sitt arbete lagt grunden för vår gemensamma välfärd har rätt till trygghet under ålderdomen. Socialdemokraterna vill att äldre ska få bestämma själva över sitt liv och sin vardag, oavsett om det handlar om deltagande i arbetslivet eller vad de vill få hjälp med från hemtjänsten.
Allt fler blir allt äldre och andelen äldre i befolkningen ökar. Att vi får leva längre är en stor framgång för vårt samhälle. Men det ställer också höga krav på vår välfärd.

I omsorgsnämnden föreslog Liberalerna att det skulle sparas på våra äldre genom att det bara skulle bäddas rent bara var tredje vecka.
Men vi är glada att nämnden gick oss till mötes när det gäller riktlinjer för tvätt och ren bäddning.
Det är inte värdigt att man skall behöva ligga i samma lakan i tre veckor eller bara få tvättat var tredje vecka. Så på vårt förslag ändrades var tredje vecka till varannan vecka.
Men omsorgen i Landskrona står inför stora besparingar om Liberalens budget vinner i kommunfullmäktige. Socialdemokraterna säger nej till de besparingar och satsar i stället 10 miljoner på just äldreomsorgen.

För oss går omsorg före besparingar.

Fatmir Azemi (S) 
Kommunalråd

Eva Örtegren (S)
2:e vice ordf Omsorgsnämnden

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).