PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Brottsligheten i Landskrona

Landskrona 2020 – 5883 anmälda brott!

Det motsvarar drygt 16 st per dag!

Jag blev häpen över statistiken ifrån BRÅ när jag dök ner i de olika kategorier av brott som anmälts då det visade sig att våldsbrott och narkotikabrott var så pass många i antal.

Landskrona 2020

Personrån: 46   
Våldtäkt: 23   
Misshandel: 424  
Olaga hot / Ofredande: 453
Brott mot äldre: 36
Narkotikabrott: 387

Dessa siffror är bara ett axplock över den dystra statistik för 2020 i Landskrona och får mig att ställa frågan om staden verkligen gör och har gjort tillräckligt för att stävja och preventivt förhindra dessa, enligt min åsikt, alldeles för höga siffror?

Pengar plöjs ner i en massa möjliga projekt i staden, så även i brottsförebyggande sådana, men är de tillräckliga?

Stadens invånare och besökare ska kunna känna sig säkra med vetskapen att polis och kommun finns för dem och ständigt arbetar med att säkerställa stadens trygghet!

Hur många gånger ser man fotpatrullerande poliser i staden? Med staden menar jag då inte bara runt  torget utan även i bostadsområden, parker och andra platser där folk uppehåller sig.

Förra sensommaren blev jag vittne till en makaber situation, ett grabbgäng på fem stycken stod och gapade ut glåpord mot en polisbil som sakta körde förbi.

De två kvinnliga poliser som satt i bilen bara tittade och körde sakta vidare under högljudda beskrivningar om vad vad grabbarna skulle göra med polisernas mammor och med poliserna själva om de bara steg ur bilen.

Poliserna såg, i mitt tycke, skrämda ut och hade ett väldigt allvarligt och stressat uttryck i ansiktena.

Ingen åtgärd eller insats ifrån polisen!

Det är inte för utan att jag saknar de stora stabila poliser som förr fanns på stadens gator och torg, poliser som lärde känna invånarna och vann respekt genom deras närhet och auktoritära sätt att vara.

Varför ändrades polisens sätt att arbeta kan man fråga sig?

Polisens lokala resurser måste vara på den nivå att den klarar av det uppdrag de är satta till att göra men inte helt oviktigt i detta är att det finns kompetenta chefer som prioriterar stadens trygghet och agerar utefter den aspekten!

Behövs fler kameror?   – Sätt upp!

Finns det för få poliser? – Anlita fler ordningsvakter i fler delar av staden!

Polisen ska vara tillgänglig för invånarna? – Utöka polisens öppettider markant!       

Om det nu är så att Landskrona har ett antal tilldelade polistjänster och det inte är tillräckligt så finns det, av polisen utbildade, ordningsvakter som kan handplockas utefter egenskaper för patrulleringstjänst i mycket högre utsträckning än i dagsläget. Ordningsvakter är ingen ersättning av poliser men ett acceptabelt komplement då det faktiskt råder brist på auktoritär närvaro i stadens alla områden.

Jag summerar att i just denna fråga så behövs det kraftsamla emot brottsligheten och inte bara prata om det, handling och det omgående är enligt mig, rätt väg att gå!

Vad tycker Du?

Lars Andersson (SD)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).