PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Bränslepriserna ska sänkas — det löftet står fast 

Svar till Jenny Tillander och Adis Heldic 
Alla som använder bilen, till vardags eller i arbetet, vet att det är dyrt att tanka. Priserna på diesel och bensin ska reduceras. Det beskedet ligger fast.
Därför sänks reduktionsplikten till EU:s miniminivå från och med 1 januari 2024, det vill säga om drygt 11 månader. Denna åtgärd innebär inte bara billigare drivmedel utan också ett bättre drivmedel som räcker till att köra på längre.
Inför kommande år påbörjas också en sänkning av den punktskatt på bensin och diesel som Socialdemokraterna införde.
Men detta räcker inte. Därför genomförs en höjning med hela sex kronor per mil i reseavdraget inför kommande år. Den som behöver köra en längre sträcka för att komma till arbetet, inte minst den på landsbygden, ska inte behöva säga upp sig från jobbet för att man inte har råd att tanka familjens bil. Framåt gäller alltså fortsatt stort fokus på att befria svenska folket från en orimlig bränsle-och energipolitik.
Att den nya regeringen haft höga förväntningar på sig står klart. Det är förståeligt. Inte minst de miljontals svenskar som i åtta år levt i motvind av statens verklighetsfrånvända politik och de som i valrörelsen arbetat för en kursändring hade säkert förväntat sig ännu mer, ännu snabbare och ännu bättre. Jag är en av dem. Men vi lagar efter läge, vi ser en regering som vänder skutan och vi tror att en utvärdering av dess arbete görs bäst på valdagen den andre söndagen i september 2026. Det socialdemokratiska regeringsinnehavet har dessvärre inte satt så ytliga spår i det svenska samhället att det går att laga inom loppet av några veckor.
Stefan Olsson (SD)

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).