PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Borstahusen

Om du pratar med en infödd Landskronit eller Borstahusare, så är definitionen på Borstahusen, Nedre gatan samt Mellangatan. Vill man hårdra det så kan man möjligen lägga till Övre Gatan också. Nu heter snart halva Landskrona, Borstahusen. Kommer du gående från stan längs ”Linjen” så står det Borstahusen på en skylt redan vid ”Fiskargumman”, det är nästan 1,5 km till Borstahusens hamn därifrån.

En större mäklare ska sälja en fastighet på Strandvägen, så långt söderut på densamma du kan komma och skriver ”Borstahusen” som inledning på annonsen.
Jag bor själv i samma fastighet och det skulle aldrig falla mig in och säga att jag bor i Borstahusen.

Jag bodde på Drottninggården tidigare, det är ju betydligt närmre Borstahusen, men inte ens då skulle jag säga att jag bor i fiskeläget.
Tycker ni själva inte att det börjar bli liiiiite patetiskt, när ni ska försöka gör saker och ting bättre än det är. Försöka lura i folk som inte är från Landskrona att de bor i Borstahusen, när de i själva verket bor kilometer därifrån.

Norra Borstahusen, Östra Borstahusen, varför inte döpa om stan till Borstahusen?

Är det hybris detta beror på, eller det är ren och skär okunskap?

Egentligen vet jag inte om jag ska skratta eller gråta…….

André Eklind boende på Strandvägen, låååångt bort från Borstahusen.

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).