PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Boendeparkering eller ta bort datumparkering

Har du också grubblat över vad som faktiskt gäller i kommunen?

Udda datum får du parkera på den sidan av gatan som har jämna adressnummer. Jämna datum får du parkera på den sidan av gatan som har udda adressnummer.

I många kommuner finns regler om att parkerade bilar inte får stå på samma plats i mer än 24 timmar. Det är inte heller ovanligt med datumparkering, där det är förbjudet att stå på en viss sida av gatan under vissa dagar.

Men när tusentals bilägare tvingas flytta bilen varje dag ökar luftföroreningarna, framför allt under vintermånaderna när det är lägre temperaturer. Då ökar utsläppen, eftersom bilen då inte kommer upp i arbetstemperatur utan släpper ut i princip orenade avgaser direkt efter starten. Om man nu måste starta bilen och bara köra till andra sidan gatan så har man släppt ut lika mycket hälsovådliga utsläpp som under 23 kilometers körning eller mer och det rimmar dåligt med stadens klimatmål, eller vad säger Miljöpartiet?

Datumparkeringen innebär stora problem för alla företag som besöker Landskrona samt för släkt och vänner som besöker boende. Det är högst ologiskt att de ska parkera utanför grannens hus om datumet råkar vara fel, samt att de ska ut och flytta bilen på kvällen. Företagsbilar som till exempel målare, elfirmor, städbolag och byggfirmor kan inte heller parkera i anslutning till det hus de ska jobba i. Oftast finns det inte heller några gästparkeringar i någon större utsträckning som går att använda.

Den styrande treklövern får utreda frågan om vi ska ha nya regler när det gäller datumparkering på våra gator, för att komma ifrån parkeringskaoset som nu råder i vår stad.

I stället för datumparkeringar så kan det exempelvis vara parkeringsförbud på vissa dagar, för vissa gator, detta för att underlätta sådant som snöplogning och snösopning.

Kan andra kommuner ta bort datumparkering så kan Landskrona också göra det.

Politik handlar om att vilja och inte att vela.

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).