PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

”Boendeparkering”, B-planen på IP

Antalet P-platser i stadsdelar som Öster och Väster, har under senare tid kraftigt reducerats. Och nu finns det inte plats. Kommunen drar in massor på sina 450-kronors böter. Och det handlar om datumparkering. Och veckodatumparkering.
Karl XIs väg var tidigare ofta en ”räddningsplanka” för många. Men kommunen tog bort ca 80% av dessa platser, liksom pendlarparkeringen på stationen. Totalt handlar det om flera tusen helt vanliga P-platser på våra gator. Och nu kommer boendeparkering.

På Timmermansgatan, råder datumparkering. När de nya radhusen uppfördes, sommaren 2018 (om jag minns rätt) sattes upp P-förbud på ena sidan gatan, varpå man naturligtvis antog att detta gällde istället för datumparkeringen. Men NEJ, så var det inte. Båda förbuden gällde samtidigt ! Dvs varannan dag kunde ena sidan användas för parkering – och de övriga dagarna rådde totalt förbud att parkera.

Har någon politisk höjdare med befogenhet lovat att det inte blir datumparkering plus boendeparkering samtidigt ? Men då kommer alla kommunens P-vakter få mindre att göra !

Nej avskaffa både datumparkering och inför inget annat ! Kommunen tycks ju ha en ofantlig kassa
– och vill nu efter ”Teaterparksmassaskern” såga ner ytterligare en av våra parker, dvs Karlslund. För nästan 900 000 000 kr vill man åstadkomma en närmast total förstörelse av vår stad. Och på idrottsplatsen skall massor av gräsplaner bort (inkl. B-planen från 1924 med alla dess stora träd.)
Just precis nu – när tjejer på allvar visat att de också kan spela fotboll. B-planen är utmärkt för ett lag på väg uppåt i seriesystemet, och som vill spela inför publik. I början blir de ca 1000 platserna vid B-planen nog lagom. Istället vill kommunen bygga en jättelik promenadrondell utan syfte !!!

Att reducera folkets tillgångar i vår stad – från P-platser och fotbollsplaner till parker som sågas ner, under klimatkrisen !!! Det är sådana människor som hamnat i kommunfullmäktige. Och där överger makten till den s.k. kommunstyrelsen (som ej är folkvald).

Pontus Eriksson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).