PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Black Light – Hotel d’Angleterre släcker ner

Tommy Jonasson utanför Hotel d’Angleterre.

Vi går mörka tider till mötes.
I skuggan av krigets fasor har verkligheten och globaliseringen nått fram till Öresundsregionen –  på riktigt.
I Landskrona firar Liberalerna sin valframgång.

I Köpenhamn är Hotel d’Angleterre en klenod, ett lyxhotell i världsklass. Det är beläget vid Kongens Nytorv, ett stenkast från Nyhavn. Jag har besökt dessa platser många gånger.

När det begav sig för några år sedan, före Corona, så bestämde jag att jag skulle visa min dotter, Wiktoria, hur det var i ”gamla tider”.  Hon skulle till Kastrup och flyga till London. Vi tog Öresundståget från Landskrona station och steg av först vid Hovedbanegården i Köpenhamn.  Vi tog några bilder utanför Tivoli. Tog en taxi till Nyhavn/Havnegade. Tog några bilder med en båt i bakgrunden. Därefter till Hotel d’Angleterre för ett blixtbesök. Vi gick in. Wiktoria blev förtjust. Det blev några bilder utanför hotellet. Sen till Kastrup.

Krigets vindar – inte bara på film – har slagit till. Ukraina.

Det kom en nyhet från Köpenhamn igår – den traditionsenliga sedan 1995, julbelysningen på Hotel d’Angleterre kommer inte att tändas i år. Detta som en följd av den danska regeringens beslut att släcka ner julbelysningen på offentliga byggnader och platser.  Hotel d’Angleterre anser att man skall följa regeringens riktlinjer även fast hotellet är ett privat företag.

Runt hörnet ser jag ljuspunkter. Vi kommer snart att kunna resa till Hotel d’Angleterre med snabbåt från Landskrona. Som jag förstår det är de praktiska förutsättningarna på plats.

Först att stiga ombord kan bli Landskronas egen James Bond, Anders Cöster, från den svenska 007-filmen Black Light.

Tommy Jonasson
civilekonom, f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet.

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).