PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Birgitta Alm har helt rätt

Jag har vid ett par tillfällen skrivit olika debattartiklar om just det som Birgitta har synpunkter på. Landskrona stad behöver kraftigt skärpa de lokala ordningsföreskrifterna vad gäller regelverken för fyrverkeri och andra pyrotekniska varor. Idag är det tillåtet att använda sådant på nyårsafton mellan klockan 16:00- 04:00, dvs hela 12 timmar. När vi nu ska revidera de lokala ordningsstadgarna kommer därför Sverigedemokraterna i sitt remissvar föreslå att det endast ska vara tillåtet att använda fyrverkeri och andra pyrotekniska varor mellan kl.23:00-01:00 på nyårsafton inom hela kommunen. Det är ett viktigt steg i rätt riktning men personligen ser jag gärna att det förbjuds helt och hållet inom snar framtid.

Många husdjur far illa och blir aldrig sig själva igen efter en nyårsnatt. Vissa springer bort för att aldrig mer komma tillbaka. Boskapsdjur står fastkedjade och tvingas utstå stress och skräck utan att ha möjlighet att följa sina flyktinstinkter. Vilda djur far också illa och fåglar dör i fasa. Dessutom skadas människor fysiskt varje år – ofta för livet.

Vi har (förutom en poliskår) både väktare och ordningsvakter i kommunen som finns till för att se till att nationella och lokala regelverk efterföljs. Att bryta mot dessa är givetvis ingenting som man tar lättvindigt på. Kom ihåg det när ni tar med era barn ut för att smälla upp era pengar. Att sedan Landskrona stad väljer att skjuta upp raketer på ”hemlig” plats är bara att beklaga. Djuren far lika illa oavsett om det är staden eller privatpersonen som står för smällandet.

Så Landskrona stad; Det är inte värt det! Snälla ni som sanktionerat och planerat detta, tänk om, tänk på djuren och sätt ert ego åt sidan!

Stefan Olsson (SD)
Kommunalråd

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).