PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Behövs det ett Landskronaparti?

Tommy Persson har rätt! Och något måste göras åt saken! Men det är farligt att påpeka sådana saker – för resultaten av ombyggnationer blir nästan alltid till det sämre.
Torghandeln borde givetvis uppmuntras, och enligt marknadsmässiga metoder. Få säljare – lägre hyra etc.
Det samma borde gälla butiker – går det inte att sälja saker och ting, får butikshyran sänkas!
Och ett totalt förbud mot igenmurning av affärslokaler borde införas. Det handlar om hundratals butikslokaler som murats igen.
Uppmuntra affärerna ute i Örja att flytta in i centrum. Och nog kunde Pågatåg (till skillnad från Öresundståg) ledas in till centrum igen. Med en station i ett öppet tråg bredvid Teatern. Skånetrafiken har ändå gjort pågatågslinjerna för långa. (Trelleborg – Båstad fungerar inte, med stopp på alla stationer, och många tåg ”delas” på Knutpunkten, har jag märkt. Landskrona City – Båstad och Landskrona City – Trelleborg skulle göra att lokaltrafiken får mer lagom långa linjer. Givetvis skall Pågatågen också stanna på
nya stationen) Vidare borde Järnvägsgatan öppnas för trafik igen – den passar helt enkelt inte som gågata.
Träden mitt i gatan kan förhoppningsvis flyttas. För att det skall handlas mer i centrum krävs också liberalare P-regler och fler P-platser direkt vid affärerna. Folk har inte råd att betala t.ex. 800 kr för två minuter i en lokal ICA.  

Köpbeteendet har i viss mån förändrats, men inte så drastiskt som det kan synas. En cykel kan knappast lagas på internet och livsmedelsbutiker har försvunnit i samma takt som andra typer av butiker. Vissa typer av affärer fungerar måhända sämre med konkurrensen från internet, men långt ifrån alla. Dessutom klabbar ju både posten och betalkorten långt ifrån perfekt. Och med kvantdatorns ankomst kommer den digitala krypteringen steg för steg bli mer osäker.  
 
Vi borde kanske starta ett Landskronaparti? Dess främsta mål borde vara en icke-ideologisk och pragmatisk politik samt att byta ut både det politiska och tjänstemannamässiga styret. Det finns absolut ingen anledning att glorifiera våran stad som den blivit under de senaste 10-15 åren.
(Och hur kan det stå tämligen många hyresfastigheter helt tomma, på Storgatan och Öresundsgatan t.ex, med de svårigheter att hitta bostäder för infödda som finns ?)
 
Pontus Eriksson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).