PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Barnafödandets vedermödor

I dag, den 8 mars, är det den internationella kvinnodagen. Jag  vill vara tydlig och klar i mitt budskap till killar och tjejer. Många kommer att dras in i familjebildning, ibland förr, ibland senare. Barnafödandet uppfattas ofta – med all rätt – som en lycklig tilldragelse. Det finns naturligtvis kulturella skillnader i synen på relationen man – kvinna. Jag har träffat många i min roll som hyresvärd. Flera hundra familjer passerade revy. Jag lade mig inte i deras privata angelägenheter. Min tystnad då på 90-talet ångrar jag.

Det som komma skulle, nedskärningar i välfärdssystemen, borde gett anledning till skrämskott med en uppmaning skjut upp barnafördandet tills ni suttit på skolbänken tillräckligt länge för att skaffa en utbildning som ger er möjlighet att tjäna ordentligt med pengar samt kunskaper om våra regelverk. Det senare för att ni ska kunna ta tillvara er rätt i relation till myndigheter.

När det händer något, ett olycksfall på jobbet, så räcker det inte att vara utbildad i yrket, t.ex. snickare. I den situation, som arbetsskadad, finns det mycket att tänka på.

Stanna kvar på skolbänken. Vi gamlingar kommer att behöva er ungdomar i framtiden. Sliter ni ut er på familjebildningsäventyr så räcker t.ex. sjukvården inte till. Vi gamlingar 70+ behöver er alla med så hög kompetens som möjligt. Som välbetalda yrkesutövare… och goda skattebetalare.

Tommy Jonasson
f.d. universitetslektor i skatterätt vid Lunds universitet

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).