PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Avslutande svar till Stefan Olsson

Ja, som jag skrev, så svarar talespersoner för SD olika. Eftersom den ekonomiskt-politiska talespersonen varit lösmynt och marknadshyror är impopulära så har SD försökt att smyga i frågan. Innan valet! Så gjorde Åkesson också. Så har moderaterna gjort. Som förnekar att de är för marknadshyror trots sin beslutade politik. Det är typiskt för de svängar SD har gjort i flera frågor. SD är inget att lita på. Ett block med SD, M och KD känns inte som en garanti mot marknadshyror. Sjöstedt är kvar som talesperson. Jag noterar att Olsson inte vill verka för att utbudet av bostäder med hyror som flertalet har råd med i Landskrona ökar genom kommunens insatser. De bostadssökande efterfrågar ju främst bostäder med överkomliga hyror. Utbudet av sådana på t.ex. Bostadsportalen i Landskrona är synnerligen begränsat. Dessutom finns det ingen bostadskö här.

Investeringsbidragen är SD emot. Är du mot att Landskronahem skulle utnyttja dem vid nyproduktion efter att de återinförts? Jag har svarat om Januariöverenskommelsen, som jag ogillar starkt när det gäller marknadshyror i nyproduktionen. Och som Sjöstedt såg som en möjlighet. Men Olsson vill inte svara på vad han anser själv. Tycker du att det är rätt att dagens subventioner till bostäder enbart går till ägt boende och främst till de med höga inkomster?  
Vill du att hyresrätten behandlas lika skattemässigt som bostads- och äganderätt? Som ledande SD:are har du väl en politisk uppfattning.

Sven Bergenstråhle

 

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).