PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Avslutande replik till Niklas Karlsson

Precis som statsminister Stefan Löfven har Niklas Karlsson uppenbara problem med att läsa ett budgetdokument. Stefan Löfven och Niklas Karlsson verkar bara läsa de delar som passar deras agenda, och har tydligen svårt att förstå att man röstar på en hel budget och inte rycker ut olika delar ur den.

Sverigedemokraterna ville spara 29 miljarder på migration och integration och 26 miljarder på kommunerna 2017. I stället föreslog partiet lägre pensionärsskatt, högre garantipension. Det stämmer att SD sa nej till regeringens 10 miljarder till kommunerna men sparar även in drygt 25 miljarder på kommunalekonomisk utjämning. Det var för att kommunerna får mer pengar genom förändringar i pensionärernas skatt. Samt att SD har under många år förstått att man kan inte ha en generös invandring och samtidigt trygga välfärden. En trygg välfärd skapar man inte genom att höja skatterna för att finansiera en havererad migrationspolitik.

SD vill höja garantipensionen med 10 procent, slopa skillnaden mellan pensionärer och löntagare samt spara 29 miljarder på migration och integration. Med SD:s förslag så för en garantipensionär med maximalt bostadstillägg innebär förslaget att nettoinkomsten ökas med omkring 2 000 kronor per månad. Detta är en mycket välbehövlig och avsevärd förbättring för våra äldre, och inte brödsmulor som S nu ger våra pensionärer.

Niklas, lura gärna väljarna med er politik, men lura inte de som byggt vår välfärd det blir bara pinsamt.

Svenny Håkansson
F.d kommunanställd och stolt SD-medlem

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).