PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Att driva affärsrörelse i Landskrona

Så var det dags igen. Efter år av ombyggnader runt vår butik där man inte tar hänsyn till de näringsidkare som försöker driva en affär i centrala Landskrona så nås vi av beskedet att kommunen fr o m 21/5 ska bygga om våra gågator i stan.

Detta kunde vi läsa i Landskrona Direkt veckan innan kommunens representant den 22/5 kom in i butiken för att informera om det kommande arbetet.
Hen lovade att det skulle vara klart senast 2/7 och att man skulle göra allt för att inte störa vår verksamhet. I nästa sekund säger hen att man vet inte när arbetet sätter igång för teglet till markarbetet är försenat. Alltså det blir arbetet förskjutet redan innan man börjat och som ni vet så är sommaren kort. Risken för att gatan inte blir klar förrän sommaren är slut är överhängande, även byggnadsarbetare har semester, vanligtvis i juli.

Varför bygger man om gågator på sommaren då de används som mest?
Under senaste året har man färdigställt en restaurang i lokalen sidan om vår butik och då gjorde kommunen om gatan vid deras uteplats. Och trots löfte från  kommunens tjänstemän så fann man det då lämpligt att lägga materialet till arbetet, gatsten och grus i högar precis utanför vår butiksdörr så våra kunder inte kom in. Här parkerade man också arbetsfordonen så man skymde hela butiken. Detta tyckte kommunen inte var något problem, kunderna kunde väl kliva runt mellan högarna och bilarna. Hur blir det denna gången?

Två butiker i närområdet har gett upp i år, hur många fler blir det?

Det är trevligt att man vill försköna vår stad, men man kan inte gräva upp hela staden samtidigt. Många av våra kunder kommer till Landskrona på sommaren för att besöka Ven, Citadellet och museet. De pratar om hur vackert Landskrona är och hur skönt det är att strosa omkring i stan och titta på alla vackra hus. Och så passar man på att besöka oss. Dock börjar många av dem att sucka och berätta hur svårt det är att ta sig fram i staden och jag förstår dem.

Rondellen på Österleden, Saluhallstorget (fjärde eller femte sommaren) och nu  gågatorna, förutom alla byggställningar som blockerar trottoarerna. Som turist kommer man på sommaren för att man vill titta på vår vackra stad, inte kryssa fram mellan byggarbetsplatser och markarbeten. Kommunen bör göra färdigt ett projekt innan man startar ett nytt.

Enligt kommunledningen gör man allt detta för att gynna butikerna i centrum och då får man hoppas att det finns några butiker kvar när kommunen blir färdig med att ”lyfta” staden.

Annbritt Andersson och Maja Andersson
ButikMaia

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).